Even voorstellen

Atelier CeeKa

Atelier CeeKa wil een plek zijn waar mensen kunnen leren tekenen en schilderen onder persoonlijk
gerichte begeleiding. De cursussen zijn in opbouwende leerlijn opgezet waarin diverse onderdelen van
het tekenen en schilderen aan bod komen. Elk leeronderdeel wordt in de les of in de volgende les toegepast.
De theorie van bv. "vormenleer" zal uitgewerkt worden in een passende opdracht. Er zal daarbij worden gewerkt op papier, paneel of doek.
Voor mensen die buiten de cursussen willen tekenen of schilderen maar wel onder begeleiding zal er eveneens plaats zijn in Atelier CeeKa. Ook begeleiding bij het zoeken naar een eigen stijl behoort tot de mogelijkheden.

Profielfoto Wie is Helma Mencke

Toen Helma Mencke (Groningen, 1951) voor haar 17de verjaardag een doosje olieverf, kwasten en 2 canvasdoekjes van haar ouders kreeg ging er een wereld voor haar open. De wereld van de Kunst en in het bijzonder de schilderkunst.
De tekenlessen op de middelbare school van o.a. kunstschilder Wessel Dijkstra kregen een andere dimensie en werden verlengd door jarenlang schilderavonden bij de kunstenaar Karl van Beekum in Stadskanaal.
Naast de opleiding tot onderwijzeres heeft ze de opleiding leraar beeldende vorming en kunstgeschiedenis afgerond. Helma Mencke heeft veel geleerd van de leraren die haar hebben gestimuleerd en begeleid. Zij wil dat nu op haar beurt doorgeven aan mensen die voor hun plezier willen leren tekenen en schilderen. De cursussen en workshops worden gegeven in haar atelier aan huis.

Schilderen met olieverf en later ook met acrylverf bleef haar grote passie. Maar ook fijne tekeningen met potlood of fineliner behoren tot haar werk.
Helma Mencke heeft verscheidene exposities op haar naam staan, waarvan één in Frankrijk. Daar, in de oude dorpen en langs de kusten, heeft zij veel inspiratie opgedaan. Maar ook de omgeving rond haar huis met oude boerderijen en schuren en uitgestrekte landschappen heeft geleid tot een serie schilderijen in een geheel eigen stijl.

Helma Mencke staat geregistreerd bij het Centrum voor Beeldende Kunst in Emmen.

Tentoonstellingen

2017: De Thijnhof, Coevorden
2016: Kunstroute CBK Emmen
2016: "De Werkplaats", gezamenlijke expositie van de kunstenaars van het CBK Emmen
2015-16: "Landschap in mijn hoofd", De Fabriek in Emmen
2014: Kunstroute CBK Emmen
2014: Bibliotheek Emmen
2011: Le Voltaire in Airvault, Frankrijk
2011: Bibliotheek Zuidlaren
2009: Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg
2008: Gezondheidscentrum Oosterhesselen
2007: De Hof van Axen in Witteveen
2007: Gezondheidscentrum Schoonebeek