Aanbod
cursussen en workshops

Atelier CeeKa biedt de volgende cursussen en workshops aan. Voor meer informatie, gelieve
contact op te nemen met vermelding van uw telefoonnummer.

Tekenen en Schilderen

Het Kinderatelier

Het Kinderatelier is er voor kinderen die graag tekenen en schilderen en dat willen ontwikkelen. Op een speelse manier wordt er in het Atelier gewerkt aan opdrachten die passen bij de leeftijd. De opdrachten dagen de kinderen uit creatief en probleemoplossend te denken. Dat kunnen opdrachten zijn naar de natuur, fantasie of geïnspireerd door een bepaalde kunstenaar.
Er worden diverse technieken en materialen aangeboden zodat elk kind zijn of haar persoonlijke stijl kan ontdekken en ontwikkelen. Materialen zoals acrylverf op papier en op doek, oliepastels, waterverf, viltstiften en kleurpotloden e.d. zijn in het Atelier aanwezig.
Als er ruimte en aandacht is, zal er ook tijd worden besteed aan kunstbeschouwing. Waarbij het werk van kunstenaars wordt bekeken, of een bepaalde kunststroming wordt uitgelegd.
Het belangrijkste van het Kinderatelier is dat kinderen op een fijne en gezellige manier met tekenen en schilderen bezig zijn.

Op dinsdagmiddag na schooltijd, van kwart voor 4 tot kwart over 5, inclusief alle materialen, iets te drinken met er iets bij.
Maximaal 6 kinderen.

Vrij schilderen

Elke maandag en/of donderdagavond kun je terecht in Atelier CeeKa om vrij te schilderen, met deskundig advies op verzoek. In de inspirerende ruimte van het Atelier vind je de rust en de inspiratie om te schilderen. Er zijn diverse kunstboeken aanwezig om inspiratie op te doen of om een nieuwe techniek te proberen. Ook zijn er verschillende materialen aanwezig die gebruikt kunnen worden.

Elke maandag en/of donderdag van 19:30 uur tot 22:00 uur.
Koffie en thee zijn gratis.

Tekenen en Schilderen voor Beginners

Voor wie vanaf de basis wil leren tekenen en schilderen. Schetsen, kleurenleer, compositie, perspectief en materialenkennis zijn onderdeel van de cursus. Er wordt gewerkt op papier en canvas met houtskool, potlood en acrylverf. Tijdens de lessen is er veel ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Startdatum: in overleg met de cursisten. Wekelijks 2½ uur op een middag of avond.
Aantal lessen: 12
Aanschaf materialen (tekenblok, verf, penselen, canvas en een veldezel) in overleg.

Decoratief Tekenen met Fineliner

Door middel van lijnen, stippen en golven wordt de zeggingskracht van zwart/wit tekeningen duidelijk.
Ook het tekenen van natuurproducten en kleine voorwerpen komen aan bod.
Er wordt gewerkt op klein formaat papier (A5) met fineliner en viltstift.

Startdatum: in overleg met de cursisten. Wekelijks 2½ uur op een middag of avond.
Aantal lessen: 6

Fineliner Fineliner

Workshop tekenen: Vormenleer

Vanuit geometrische vormen leren kijken naar de wereld om ons heen. Vandaar uit leert u hoe de 3 dimensionale wereld weergegeven kan worden op een vlak stuk papier. Vorm, lichtval en perspectief zijn onderdelen van de workshop.

Start: in overleg met de cursisten.
Vanaf 2 personen.

Workshop schilderen: Kleurenleer

Er wordt uit gegaan van de kleurenleer van Johannes Itten, docent aan het Bauhaus. De kleurencirkel, kleurintenties en kleuren mengen zijn onderdelen van de workshop.

Start: in overleg met de cursisten.
Vanaf 2 personen.

Workshop Meditatief tekenen

Het hoofddoel van deze workshop is om door middel van tekenen je fysiek en mentaal te leren ontspannen. Door het herhalen van eenvoudige tekenpatronen en je daarop te focussen ervaar je een innerlijke rust. Deze workshop is bijzonder geschikt voor mensen die graag willen leren mediteren maar niet lang in de zelfde houding kunnen of willen zitten.
Voor deze workshop heeft u geen tekentalent nodig. Alle materialen zijn aanwezig. Er wordt gewerkt met een zwarte fineliner op klein formaat papier: briefkaartformaat en A5.

Wanneer: elke eerste dinsdag van de maand, van 13:30 uur tot 16:00 uur en van 19:30 uur tot 22:00 uur.
Vanaf 2 personen.

Zentangle Zentangle